"Daf? We kunnen niet iedereen houden he"

MAANDAG, 26 AUGUSTUS 2013, 12:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een doelpunt en een assist was Mohamed Daf de uitblinker bij Charleroi. Vorig seizoen speelde de Senegalees nog voor de beloften van paars-wit, maar hij kon niet blijven. "Hij zou moeilijk aan speeltijd geraakt zijn."


Op het toernooi van Viareggio was Daf één van de uitblinkers. "Op de korte ruimte is hij erg goed", schetst beloftencoach René Peeters de kwaliteiten van Daf. "Hij is een linksvoetige nummer acht met met een goede techniek en vista. Hij heeft wel een meer defensief iemand naast zich nodig. Zijn mentaliteit is ook prima, hij is zeer gedisciplineerd."

Ondanks een positief rapport van Peeters liet Anderlecht de 19-jarige Senegalees deze zomer vertrekken. "Wie mag blijven, beslist de directie. We kunnen natuurlijk niet iedereen houden. Er staan al een stuk of vijf, zes middenvelders de drummen aan de poort van de A-kern. Bij de beloften had Daf niets meer te leren. Het is dan ook goed dat hij nu bij Charleroi zijn kans krijgt in eerste klasse."

De man die mee de beslissing nam over de toekomst van Daf is jeugdcoördinator Jean Kindermans. "Staf en management hebben Daf geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het voor hem moeilijk zou zijn geweest om speelminuten te verzamelen bij het A-elftal", legt Kindermans uit. "We hebben hem echt goed bestudeerd, maar kon ons niet helemaal overtuigen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.