Wie moet wijken voor Mitrovic?

DINSDAG, 27 AUGUSTUS 2013, 10:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Komende zondag tegen Zulte Waregem kan Anderlecht voor het eerst beschikken over Aleksandar Mitrovic. De Servische spits start allicht op de bank, maar daarna lijkt een basisplaats gegarandeerd. Maar wie moet dan wijken voor hem?


Eens hij geacclimatiseerd is, wordt Mitrovic zonder twijfel de diepe spits van Anderlecht. Matias Suarez speelde daar de voorbije duels en moet dus plaats ruimen. De Argentijn is echter niet weg te denken uit de paars-witte basiself. Wie moet dan wel vrezen voor zijn plaats? Massimo Bruno mag zich op rechts redelijk gerust voelen. De co-topschutter van de Pro League begon sterk aan het seizoen en is bezig grote stappen voorwaarts te zetten.

Blijven dus over Frank Acheampong en Dennis Praet. Acheampong is redelijk nieuw en de minste 'naam' van de twee. Maar de Ghanees is momenteel wel beter bezig dan Praet. Hij toont zich erg bedrijvig en kan ook aardige statistieken voorleggen Bovendien komt Suarez beter tot zijn recht in een centrale rol rond de diepe spits. Wij vrezen dus dat de aanvallende middenvelder een tandje moet bijsteken om zijn plaats niet te verliezen. Al mogen we ook van Acheampong een dipje verwachten.

Reacties Acheampong en Praet

La Dernière Heure zocht Acheampong en Praet op en peilde naar hun vrees op de bank te belanden. "Ik moet geconcentreerd blijven. Natuurlijk wil ik elke wedstrijd spelen, maar het is niet aan mij om dat te beslissen", zo vertelt Acheampong.

"Het is logisch dat het bestuur grote namen haalt om de concurrentie aan te wakkeren", klinkt het bij Praet. "Ik zag Mitrovic nog niet spelen en eigenlijk interesseert mij dat ook nog niet." Praet vindt wel dat Suarez altijd moet spelen. "Maar hij kan aanvallend overal uit de voeten. Hij is een ander type dan Mitrovic en samen kunnen ze erg gevaarlijk zijn. We kijken dan ook erg uit naar de komst van onze nieuwe spits."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.