"Anderlecht speelt nu typisch Nederlands"

DINSDAG, 27 AUGUSTUS 2013, 13:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met achttien doelpunten kende Anderlecht een productieve competitiestart. En dan is dat nog zonder topaankoop Aleksandar Mitrovic. "Met hem erbij kan Anderlecht er in België weer helemaal boven uitsteken", denkt Erwin Vandenbergh.


Tussen 1982 en 1986 scoorde Vandenbergh 87 competitiedoelpunten voor Anderlecht. Hij weet dus beter dan wie ook waarover hij spreekt als hij het over doelpuntenproductie heeft. De nieuwe aanval van Anderlecht met Bruno, Suarez en Acheampong kan hem erg bekoren. "Daar zit enorm veel beweging in", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. Vandenbergh vindt het ook geweldig dat het trio onderling vaak van positie wisselt. Vorig seizoen met Jovanovic en Mbokani was dit niet het geval.

Net als iedereen is Vandenbergh positief verrast door Acheampong. "Zijn actieradius is groter dan die van Jovanovic", vertelt de oud-topschutter. Volgens Vandenbergh is Acheampong sneller dan Jovanovic en heeft hij een betere voorzet. Bovendien kan hij acties maken zowel naar binnen als naar buiten. "Ik vraag me af of Anderlecht Assaidi nog wel nodig heeft."

Met Bruno en Acheampong heeft Anderlecht momenteel twee zuivere buitenspelers rondlopen. "Ze spelen nu echt Nederlands", vindt Vandenbergh. Met een echte killer erbij kan Anderlecht volgens hem in België opnieuw boven de rest uitsteken. Of al dat jonge geweld zich staande houdt in de Champions League, acht hij minder zeker. "Maar dat zal wel ingecalculeerd zijn", zo besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.