Proto: "Niet-selectie heeft ook zijn voordelen"

DINSDAG, 27 AUGUSTUS 2013, 19:06 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto heeft zijn droom om voor de nationale ploeg uit te komen opgeborgen, of althans, hij maakt zich geen illusies meer. Met Courtois en Mignolet staat er een jonge garde klaar die niet snel van de troon te stoten is.


Ook toen Marc Wilmots op zoek moest naar een derde doelman kwam hij niet aankloppen bij Proto maar koos hij voor Koen Casteels. Over zijn niet-selecties heeft de doelman nog niet gepraat met de bondscoach. "We hebben elkaar nog niet één keer gesproken sinds hij bondscoach is", aldus Proto.

Maar toch sluit hij een deelname aan het WK in Brazilië niet uit. Er kan altijd een doelman geblesseerd geraken, "maar dat is het laatste dat ik de Duivels toewens", voegt Proto er snel aan toe.

Niet bij de selectie behoren heeft ook zo zijn voordelen vindt de doelman. Zo hadden de spelers zonder interlandverplichtingen vier dagen verlof en trok hij samen met zijn vrouw naar New York, iets wat niet kan tijdens de competitie. "En het deed deugd er even tussenuit te zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.