Vanderbiest: "Lukaku wordt mijn linksmidden"

WOENSDAG, 28 AUGUSTUS 2013, 08:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Jordan Lukaku en Fernando Canesin vond KV Oostende twee versterkingen bij Anderlecht. In een eerste reactie toont coach Fred Vanderbiest zich erg tevreden met hun komst. "Ze brengen snelheid, technisch vermogen én ervaring."


Canesin kon ook naar Charleroi en OH Leuven, maar Ronny Van Geneugden hem als nummer tien wilde uitspelen. Voor Lukaku was er ook interesse van Zulte Waregem. Maar het is dus KV Oostende geworden en daar zijn ze aan de kust erg blij mee. "Beiden kunnen zich bij ons bewijzen dat ze hun plaats in eerste klasse waard zijn", zegt Guy Ghysel van de Oostendse sportieve staf.

Ook coach Vanderbiest noemt Lukaku en Canesin welgekomen versterkingen. Lukaku moet voor hem vooral snelheid op de flanken brengen, vooral in de laatste twintig meter. "Het staat vast dat hij linksmidden zal spelen", aldus Vanderbiest. Canesin wil hij, afhankelijk van nog andere nieuwkomers uitspelen centraal op het middenveld of als hangende spits.

Lukaku en Canesin worden, samen met een nog niet bij naam gekende derde aanwinst, om 9 uur voorgesteld bij hun nieuwe club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.