Jovanovic: "De druk was te groot geworden"

WOENSDAG, 28 AUGUSTUS 2013, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Enkele dagen voor het einde van de transferzomer zit Milan Jovanovic nog steeds zonder club. Het Nieuwsblad zocht hem op in Servië en Jovanovic vertelt voor het eerst waarom hij Anderlecht verliet. "Ik zat er aan mijn plafond."


In de lente werd er volop over gespeculeerd: blijft Milan Jovanovic bij Anderlecht of niet? Herman Van Holsbeeck verkondigde steeds dat de Serviër mocht blijven als Anderlecht kampioen werd. Uiteindelijk besliste Jovanovic zelf om te vertrekken. "Herman reageerde verrast", zo vertelt hij nu.

Volgens Jovanovic kon hij niet meer bij Anderlecht blijven. Mbokani en hij werden twee jaar geleden aangetrokken om Anderlecht kampioen te maken en ze deden het twee keer. Beter doen kan niet. Dat Biglia en Mbokani zouden vertrekken en iedereen dan naar hem zou kijken, stond Jovanovic ook niet aan. "De druk op mijn schouders zou onmenselijk geweest zijn", zo zegt hij.

"Maar ik heb geen spijt", stelt Jovanovic stellig. Het aanbod om zolang hij zonder club zat mee te trainen, wees hij dan ook fier van de hand. Van Anderlecht mocht hij ook terugkeren als hij op 31 augustus geen club heeft, maar dat is Jovanovic niet van plan. "Ik keer niet terug met hangende pootjes." Jovanovic hoopt aan de slag te kunnen bij de beste club in een kleinere competitie of een club uit de top vijf uit een topcompetitie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.