'Vanden Stock geeft fakkel door in 2016'

VRIJDAG, 30 AUGUSTUS 2013, 22:44 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens de Franstalige krant Sudpresse zal Roger Vanden Stock in 2016 aftreden als voorzitter van Anderlecht en de fakkel doorgeven aan zijn opvolger. Hij is dan 20 jaar voorzitter van de club.


In 2011 al werd er gespeculeerd over wie de opvolger van Vanden Stock zou worden. De twee namen die toen het meest genoemd werden waren die van Alexandre Van Damme en Johan Beerlandt.

Van Damme is bestuursraadlid bij brouwerij Anheuser-Busch InBev. Daarnaast bezit hij ook voor 2,5 procent aandelen van paars-wit. Beerlandt is de grote baas van bouwonderneming Besix die onder meer instaat voor de (toekomstige) verbouwing van het Constant Vanden Stockstadion.

Alexandre Van Damme wordt tegenwoordig het meest getipt als opvolger. Het was ook hij die de transfer van Ilombe Mboyo naar Anderlecht tegengehouden heeft.

Treedt Vanden Stock inderdaad af in 2016, dan was hij welgeteld 20 jaar voorzitter van paars-wit. Hij zal dan 73 jaar zijn.

Manager Herman Van Holsbeeck alsook secretaris-generaal Philippe Collin zouden mogelijks dan hun functie bij de club neerleggen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.