Van Holsbeeck klaar met huiswerk

ZATERDAG, 31 AUGUSTUS 2013, 10:23 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De transferperiode voor Anderlecht zit er op, normaal gezien zullen er geen spelers meer vertrekken of aangetrokken worden. Eén ding kan je zeggen Van Holsbeeck heeft zijn huiswerk goed gedaan.


Het Nieuwsblad en zusterkrant La Dernière Heure strikten Herman Van Holsbeeck en hadden een openhartig gesprek met hem over de transferperiode.

Vorig jaar was het tot op de allerlaatste dag van de mercato vooraleer verschillende spelers gestald waren bij een andere ploeg. Nu is blijkbaar alles in orde in de laatste week. Van de vertrekkende spelers haalde Anderlecht zo'n 15 miljoen euro op en gaf het 12 miljoen uit aan nieuwkomers.

Zwaarste uit mijn carrière
"Dit is wellicht de zwaarste transferperiode uit mijn carrière", aldus Van Holsbeeck tegen Het Nieuwsblad. De manager wist 30 spelers bij een andere ploeg onder te brengen, daartegenover staat dat er maar zes naar het Astridpark gehaald werden. De instructies van Roger Vanden Stock waren duidelijk, Van Holsbeeck mocht niet meer uitgeven dan dat er in de enveloppe zat.

Mitrovic vs. Mboyo
Van Holsbeeck legt eveneens uit waarom Anderlecht voor Mitrovic koos in plaats van Mboyo. De Serviër is nog jong en kunnen ze later voor een serieuze meerwaarde doorverkopen, bij een Mboyo was dat met vijf miljoen voor iemand van 26 jaar amper haalbaar.

Doel van deze vernieuwd kern is klaar zijn voor de Belgische top maar ook om in Europa er te staan. Door de financiële fair play regels wordt de kloof tussen de clubs kleiner en krijgt Anderlecht misschien terug kansen om potten te breken.

Assaidi, N'Sakala en Acheampong
Assaidi is er niet gekomen omdat het bestuur N'Sakala en Acheampong prefereerde. "Assaidi is een heel goede speler maar je moet keuzes maken." Ook bevestigt Van Holsbeeck dat Anderlecht spits Djurdjevic zal blijven volgen. Van Kouyaté hoopt hij dat de speler pas volgende zomer vertrekt. Anderlecht wil zijn ervaring gebruiken in de Belgische competitie maar vooral dan in Europa.

Velen denken dat Anderlecht nu op een berg goud zit, maar niets in minder waar. Champions League-gelden krijgt het niet ineen één keer gestort maar in schijven. En ook vele transfers worden tegenwoordig met een afbetaling geregeld. Maar één ding is wel zeker, de algemene loonlast is wel verlaagd.

Wasilewsli
De Pool mag nog trainen tot aan het einde van de transferperiode maar is volledig vrij om een andere ploeg te zoeken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.