Voorbereiding voor Lyon

MAANDAG, 15 SEPTEMBER 2003, 13:11 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht reist dinsdag naar Lyon met de achtien spelers die in Lokeren de kern uitmaakten. Mark Deman verdiende vrijdagavond met een sterke prestatie bij de reserven zijn plaatsje in de selectie.


Olivier Doll werd in Lokeren vervangen na een trap in de knieholte. De rechtsachter trainde gisteren niet en ondergaat vandaag een echografie, maar verwacht dat hij klaar geraakt voor Lyon. Anders vervangt Zewlakow hem op het veld.

Als Aruna tegen Lyon een gele kaart pakt, mist hij de thuismatch tegen Bayern München.

Vandaag traint Anderlecht twee keer. Daarna trekt het op afzondering om dinsdagvoormiddag met de TGV naar Lyon te sporen. Er zullen woensdag trouwens 2.000 Anderlechtsupporters mee naar Lyon reizen. Er worden woensdag zo'n 38.000 toeschouwers verwacht in het Stade Gerland.

De achttien voor Lyon zijn: Zitka, Doll, Kompany, De Boeck, Tihinen, Deschacht, Wilhelmsson, Hasi, Baseggio, Zetterberg, Seol, Aruna, Peersman, Ilic, Hendrikx, Zewlakow, Deman, Mornar. Mogelijk gaat er nog een negentiende speler mee, nml Lamine Troaré.

Hugo Broos denkt echter nog na over de veldbezetting: 4-5-1 of 4-4-2. In het eerste geval speelt Zetterberg, in het tweede komt Mornar aan de aftrap. En in de verdediging lijkt Glen de Boeck met zijn ervaring de voorkeur te krijgen op de jonge Vincent Kompany.

Bij Lyon zal Govou waarschijnlijk nog op de bank starten. Caçapa is out.

De Uefa heeft de Portugees Manuel Gomes Costa aangeduid als scheidsrechter voor het duel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.