Wat schort er aan de Anderlecht-defensie?

DINSDAG, 3 SEPTEMBER 2013, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zes wedstrijden slikte Anderlecht dit seizoen al tien tegendoelpunten. De voorbije 25 jaar deed het maar één keer slechter, in het seizoen 1998-1999 met 13 stuks. Wat loopt er mis? In de kranten geven enkele experts hun mening.


Grün: "Ik mis scherpte"

Volgens Georges Grün is de Anderlecht-defensie niet geconcentreerd genoeg. "Ik mis scherpte bij de verdedigers", zo zegt hij. Het vertrek van Lucas Biglia speelt volgens Grün geen grote rol. Anderlecht pakt immers vooral doelpunten op stilstaande fases en daar was Biglia niet bepalend. "Positiespel en dekkingsfouten spelen een grotere rol", aldus Grün, die erop wijst dat John van den Brom nu de taak wacht zijn verdedigers geconcentreerd aan de aftrap te krijgen.

Van Binst: "Anderlecht mist patron"

Gilles Van Binst vindt dat Anderlecht momenteel een leider mist achteraan. "Ik weet niet of Kouyaté of Nuytinck deze taak aankunnen", aldus Van Binst. Volgens hem is het niet simpel om én een verdedigen te sturen én zelf goed te spelen. Maar ook het middenveld heeft boter op het hoofd. "Ze denken te aanvallend en zo komt de defensie onder druk te staan." Van Binst pleit daarom voor een 4-4-2 met twee defensieve middenvelders. Vooraan zou hij Mitrovic en Suarez opstellen.

Albert: "Het komt wel goed"

Philippe Albert twijfelt minder aan de verdedigers. "Vorig seizoen bewezen Kouyaté en Nuytinck dat ze een goed centraal duo vormen, er is dus geen reden om te twijfelen", aldus Albert. De Ardennees kan wel niet ontkennen dat alle vier de verdedigers niet hun beste niveau halen. Dat Anderlecht drie goals slikt op stilstaande fase, kan voor hem ook niet. "Maar Van den Brom heeft nu twee weken om hieraan te werken."

Volgens Albert is het ook een collectief probleem. Nu Biglia weg is, is het op het middenveld nog wat zoeken. "Je moet Milivojevic en Kljestan wat tijd geven." Albert heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. "Het lijkt me een kwestie van tijd."



anderlecht-online forum