Gillet: "Tijd om in de spiegel te kijken"

DINSDAG, 3 SEPTEMBER 2013, 11:05 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Er schort iets met de verdediging, dat beseffen Bram Nuytinck, Guillaume Gillet en Silvio Proto maar al te goed. "Vorig seizoen hebben we nooit vier doelpunten tegen gekregen in één wedstrijd", aldus de aanvoerder.


Ook Proto beaamt dit. "De verdediging was onze sterkhouder vorig seizoen. En nu krijgen we tien doelpunten binnen in zes wedstrijden, waarvan zes in de laatste twee. Dat is niet normaal voor een club als Anderlecht."

"Als we drie doelpunten binnenkrijgen op stilstaande fases, dan is dat te wijten aan concentratieverlies", aldus Gillet. "Bij dergelijke fases moeten we van de tegenstander die ons voor de wedstrijd toegewezen werd, winnen."

Nuytinck laat verstaan dat hij op zoek is naar zichzelf en zijn beste vorm. "Ik probeer mijn vorm terug te vinden, ik heb een lang seizoen achter de rug waar ik zelfs geen enkele training gemist heb. Ik heb er al met de trainer over gesproken en hij blijft het volste vertrouwen in me houden."

Ook al ging Nuytinck enkele keren in de fout, geen enkele andere speler wil met de vinger naar hem wijzen. "We moeten vooral onszelf in vraag stellen", aldus Proto. Ook Gillet gaat hiermee akkoord. "We moeten allemaal eens in de spiegel kijken."

Sacha Kljestan doet ook nog even zijn zegje over dit alles. "Het is duidelijk dat we nog op zoek zijn naar ons beste vormpeil. Ik weet zeker dat we de juiste balans zullen vinden maar daarvoor moeten we net meer wedstrijden spelen. Spijtig dus dat er nu een onderbreking is voor interlands."



anderlecht-online forum