Analyse: hoe vergaat het de vertrekkers?

DINSDAG, 3 SEPTEMBER 2013, 12:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de transferperiode erop zit, kunnen we een overzicht maken van alle spelers die Anderlecht verlaten hebben. Wij vonden het interessant om te kijken hoe de eerste weken bij hun nieuwe club verliepen. Een overzicht.


In onderstaand overzicht zijn enkel spelers opgenomen die:
- de A-kern van Anderlecht verlieten;
- de jeugd van Anderlecht ruilden voor de A-kern van een andere club;
- vorig seizoen op uitleenbasis bij de A-kern van een ander team speelden, maar nu de stap terug hebben gezet naar een ander jeugdelftal.

Definitief vertrokken

Mohammed Aoulad: Tekende vrijdag een contract bij STVV, te laat om dit weekend al te debuteren. Mogelijk gebeurt dit vanavond.

Lucas Biglia: Veroverde meteen een basisplaats bij Lazio Roma en werd vorige week door één van de Italiaanse media prompt verkozen tot ‘man van de match’. Afgelopen weekend ging Lazio met 4-1 onderuit bij Juventus en werd Biglia na 65 minuten gewisseld. Speelde op 14 augustus de volledige partij met Argentinië tegen Italië (1-2 winst).

Mohammed Habib Daf: Deze jonge Senegalees speelde na de winterstop bij de beloften van Anderlecht. Ondanks een sterke prestatie in Viareggio zat een contract er niet in. Bewijst nu bij Charleroi dat hij eerste klasse aan kan. Na twee invalbeurten stond Daf de voorbije drie speeldagen in de basis. De 19-jarige middenvelder scoorde ook al twee keer, onder meer tegen Anderlecht.

Tom De Sutter: Keerde na heel wat getouwtrek terug naar zijn geboortegrond in Brugge. In tegenstelling tot bij Anderlecht is hij er wel zeker van een basisplaats, maar scoren gaat nog niet zo vlot. Zit aan één doelpunt in de competitie en één in Europa.

Sebastiaan De Wilde: De 20-jarige verdediger probeert zijn carrière te lanceren bij FC Eindhoven in de Nederlandse Eerste Divisie, maar raakte er nog niet in de wedstrijdkern.

Seydina Diarra: Ruilde de beloften van Anderlecht voor NEC Nijmegen. Mocht invallen op de eerste speeldag en stond daarna twee keer in de basis. Deze drie matchen gingen zwaar verloren en de voorbije twee duels bleef de 19-jarige middenvelder aan de bank gekluisterd.

Sacha Iakovenko: Ruilde de ene bank voor de andere. In zijn eerste weken bij Fiorentina kwam hij nog niet in actie. De twee duels in de Serie A bekeek hij negentig minuten vanaf de bank en ook Europees moest hij toekijken.

Milan Jovanovic: Zag zijn aflopend contract niet verlengd en zit nog steeds zonder club. Hij onderhoudt momenteel zijn conditie bij Novi Sad in Servië en liet al uitschijnen dat het niet uitgesloten is dat hij stopt.

Alec Luyckx: Mocht de jeugdreeksen van Anderlecht verlaten en versierde na een test een contract bij Waasland-Beveren. Hij maakte indruk tijdens de voorbereiding zodat Glen De Boeck hem bij de A-kern nam. Door de vele nieuwelingen bij Waasland-Beveren kwam de 18-jarige Luyckx nog niet verder dan drie plaatsjes op de bank.

Dieumerci Mbokani: Kende een furieuze start bij Dinamo Kiev met doelpunten in zijn eerste drie wedstrijden. Zit nu aan vijf goals in de competitie en één in de Europa League.

Denis Odoi: Vind bij Lokeren de speelkansen die hij bij Anderlecht niet kreeg. Hij miste dit seizoen nog geen minuut

Behrang Safari: Keerde na twee jaar Anderlecht terug naar Basel, waar hij meteen zijn basisplaats als linksachter weer opnam. Begon in alle zes de competitiewedstrijden en alle vier de Europese matchen in de basis.

Marcin Wasilewski: Zijn aflopend contract werd niet verlengd. Hij genoot interesse van Legia Warschau en enkele clubs uit de Verenigde Staten, maar echt concreet werd dit nooit. In afwachting van een nieuwe club houdt hij zijn conditie op peil bij Anderlecht, maar volgende week moet hij ook hier definitief vertrekken.

Definitief vertrokken na uitleenbeurt vorig seizoen

Ziguy Badibanga: Na niet geslaagde uitleenbeurten aan De Graafschap en Charleroi werd zijn contract bij Anderlecht niet meer verlengd. Speelt nu bij het Griekse Ergotelis. Stond er alle drie de wedstrijden in de basis en scoorde op de eerste speeldag.

Pablo Chavarria: Verkoos Lens en de Franse tweede klasse boven Waasland-Beveren en lijkt gelijk te krijgen. Speelde alle vijf de matchen helemaal, scoorde drie keer en staat aan de leiding met 13 op 15.

Cristophe Diandy: Hoopte aan het begin van de voorbereiding op een nieuwe kans bij Anderlecht, maar deze zat er niet in. Trok half augustus naar Bergen en veroverde er meteen een basisplaats.

Jordan Garcia-Calvete: Na anderhalf jaar op uitleenbasis nam De Graafschap Garcia-Calvete definitief over van Anderlecht. De kleine, maar vinnige middenvelder is er een basispion en scoorde al twee keer in zes wedstrijden. De Graafschap staat momenteel negende in de Nederlandse Eerste Divisie.

Bruno Godeau: Na een uitleenbeurt vorig seizoen definitief overgenomen door Zulte Waregem. Begon het seizoen op de bank, maar veroverde op speeldag drie een basisplaats. Vorige week viel hij uit met klierkoorts.

Roland Juhasz: Na een uitleenbeurt van een half jaar trok hij, nadat zijn contract bij Anderlecht ontbonden werd, definitief naar Videoton in zijn geboorteland Hongarije. Scoorde er dit seizoen al twee keer in vijf matchen (telkens basisspeler). Is ook weer international.

Junior Kabananga: Na een niet echt geslaagde uitleenbeurt aan Roeselare was Kabananga transfervrij bij Anderlecht. Tijdens een stage overtuigde hij Cercle Brugge. Stond de eerste vijf wedstrijden in de basis, afgelopen weekend was hij invaller. Scoren lukte nog niet, maar in de eerste competitieduels liet hij wel een goede indruk.

Lukas Marecek: De Tsjech moest bij Anderlecht de opvolger van Lucas Biglia worden, maar bleek te timide om de ploeg te dragen. Versierde een mooie transfer naar Sparta Praag, maar kwam hier in zijn eerste twee wedstrijden niet van de bank.

Guillermo Molins: Vertrok terug naar Malmö nadat hij door een zware blessure de verwachtingen bij Anderlecht niet kon inlossen. Als invaller scoorde hij in zijn eerste wedstrijd voor de Zweden. Ook in de tweede competitiewedstrijd viel hij in. Afgelopen weekend speelde hij voor het eerste een volledige partij in de competitie (in de beker deed hij dit twee weken geleden al).

Yannick Nulens: Na een uitleenbeurt aan STVV vorig seizoen (één invalbeurt) trok Nulens de deur van het Astridpark definitief achter zich toe. De 19-jarige middenvelder speelt nu bij Jong Roda JC.

René Sterckx: Speelde de tweede helft van vorig seizoen op uitleenbasis bij Waasland-Beveren en kon daar blijven. Tijdens de eerste vier speeldagen kwam hij steeds als invaller in actie, de voorbije twee wedstrijden stond hij in de basiself.

Bryan Verboom: Na een uitleenbeurt vorig seizoen definitief overgenomen door Zulte Waregem. Zweeft tussen basis en bank. Begon het seizoen als linksachter, maar verloor na de heenmatch tegen PSV zijn basisplaats aan Godeau. Stond vorige week in de basis, maar zag afgelopen weekend tegen Anderlecht Duplus plaatsnemen op de linksachter.

Jonathan Vervoort: Deze 20-jarige verdediger en belofteninternational trok na een uitleenbeurt aan FC Eindhoven naar Charleroi. Schopte het er meteen tot basisspeler en miste nog geen minuut in deze competitie.

Bigen Yala-Lusala: Uitleenbeurten aan Lokeren en White Star Woluwe werden de voorbije twee jaar geen succes en dus probeert de 20-jarige spits het nu in derde klasse bij La Louvière Centre. Hij speelde alle drie de competitiewedstrijden volledig, maar kon nog niet scoren.

Uitgeleende spelers

Samuel Armenteros: Kon zich bij Anderlecht niet doorzetten en de komst van Mitrovic maakte hem overbodig. Krijgt nu bij Feyenoord de kans om zijn niveau van bij Heracles terug te vinden. Na een invalbeurt volgden vier basisplaatsen, twee in de competitie en twee in de Europa League. Speelt in Rotterdam als linkerspits. Hij scoorde nog niet, maar lokte wel al twee strafschoppen uit. Feyenoord heeft een (volgens Herman Van Holsbeeck ‘hoge’) aankoopoptie.

Fernando Canesin Matos: Trok vorige week naar Oostende en begon zaterdag tegen Lokeren op de bank. Viel na de rust in en toonde zich meteen erg bedrijvig en gevaarlijk. Oostende heeft geen optie tot koop.

Michaël Heylen: Wordt één seizoen uitgeleend aan KV Kortrijk om ervaring in eerste klasse op te doen. Zat tegen Standard zondag de hele wedstrijd op de bank. Door de enkelbreuk van centrale verdediger Chanot zit een basisplaats de komende weken er zeker in. KV Kortrijk heeft geen optie tot koop.

Nathan Kabasele: Na mislukte uitleenbeurten aan Westerlo en Torino is het voor Kabasele hopelijk derde keer, goede keer. Bij Anderlecht is men hem liever kwijt dan rijk, maar De Graafschap hoopt aan hem veel plezier te beleven. De 19-jarige spits mocht in zijn eerste twee wedstrijden samen 46 minuten invallen. Tegen Dordrecht miste hij gisteren op een haar na zijn eerste doelpunt.

Andreas Luckermans: Speelt sinds januari op uitleenbasis bij FC Dordrecht in de Nederlandse Eerste Divisie. De 21-jarige middenvelder is er een gewaardeerde basiskracht en scoorde vrijdag zijn eerste doelpunt.

Jordan Lukaku: Samen met Canesin uitgeleend aan Oostende, eveneens zonder aankoopoptie. Mocht zaterdag invallen na de rust en toonde zijn offensieve kwaliteiten. Verklaarde na afloop wel dat hij aan coach Vanderbiest verteld heeft dat hij het best tot zijn recht komt als linksachter.

Mehdi Tarfi: Trok gisteren op de valreep naar Zulte Waregem, dat ook een optie tot koop bedong. John van den Brom ziet in hem geen Anderlecht-materiaal en dus hoopt Tarfi in de voetsporen te treden van Godeau en Verboom.

Dalibor Veselinovic: Wordt bij Waasland-Beveren voorlopig als invaller gebruikt. Vier keer mocht hij in de loop van de wedstrijd komen meevoetballen en slechts één keer stond hij in de basis. Scoorde ook één doelpunt. Waasland-Beveren heeft optie tot aankoop.

In totaal verlieten de voorbije twee maanden 27 spelers Anderlecht definitief en werden er acht uitgeleend. Abdelhakim Bouhna en Ablaye Seck vonden geen nieuwe club.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.