"Derde in goepsfase zou succes zijn"

DINSDAG, 3 SEPTEMBER 2013, 12:38 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Roger Vanden Stock laat tegenover Sport Voetbalmagazine verstaan dat het een succes zou zijn moest deze jonge ploeg derde worden in de Champions League en op die manier Europees kan overwinteren in de Europa League.


Anderlecht heeft volgens hem bewust voor verjonging gekozen, daarbij komt helaas dat de club de ambities wat moet bijschaven. Waar Anderlecht vorig jaar nog hoopte om de volgende ronde in de Champions League te halen, is het nu tevreden met een derde plek.

"Verjonging betekent ook dat je al eens een rammeling zal krijgen", aldus de voorzitter. En hij bedoelt hiermee niet alleen Europees maar ook in de Belgische competitie. "Dat hoort er nu eenmaal bij aan een jonge ploeg."

Toch ziet Vanden Stock de toekomst rooskleurig in. Zo zijn spelers die de infrastructuur komen bezoeken steevast onder de indruk van het trainingscentrum in Neerpede. Ook is hij verheugd dat het publiek achter de keuze van het bestuur staat, vooral ook omdat Anderlecht terugkeert naar zijn huisstijl namelijk veel techniek, veel beweging en met subtiliteit. "Dit is het Anderlecht dat ik altijd heb willen zien."



anderlecht-online forum