"Niet getwijfeld bij lichten optie Acheampong"

WOENSDAG, 4 SEPTEMBER 2013, 08:58 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht betaalde één miljoen euro voor Frank Acheampong. Velen vonden dat veel, maar intussen heeft de kleine Ghanees zijn waarde al getoond. Toch had beloftencoach René Peeters twijfels of hij mee zou kunnen met de A-kern.


Toen het bestuur Peeters vroeg of ze de optie tot aankoop van Acheampong moesten lichten, twijfelde hij niet. De beloftencoach had wel zijn twijfels of de Ghanees bij de eerste ploeg zou tonen wat hij bij de beloften toonde. "Hij bewijst nu dat hij dat wel degelijk kan."

Acheampong is in staat een gesloten wedstrijd op eender welk moment open te breken. Peeters haalt hierbij een fase aan in de finale van het Viarregio toernooi. Zo kreeg Acheampong de bal op de rechterflank, speelde zich op snelheid voorbij de verdediging en legde de bal in doel. Dat doelpunt kan je hier nog eens bekijken.

Interesse AC Milan

De speler was na het toernooi gegeerd wild, niet alleen bij journalisten die hem beter wilden leren kennen, maar ook bij verschillende Europese topploegen. Zo informeerde AC Milan naar hem, iets was ook zijn zaakwaarnemer bevestigt. Toch koos hij voor Anderlecht, net omdat hij beseft dat hij bij een ploeg van AC Milan niet in de basis zal staan. "Vandaar dat hij ervoor koos om zich eerst te bewijzen in de Belgische competitie."



anderlecht-online forum