Batshuayi: "Anderlecht maakte een fout met mij"

WOENSDAG, 4 SEPTEMBER 2013, 11:08 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Michy Batshuayi kon deze zomer rekenen op interesse van onder meer Anderlecht, maar Standard hield de boot resoluut af. Uiteindelijk verlengde de jonge spits zijn contract in Luik. In Sport/Voetbalmagazine geeft hij meer uitleg.


"Sommige van mijn vrienden zeiden dat ik naar Anderlecht moest gaan, anderen vonden dat ik bij Standard moest blijven", vertelt Batshuayi. Ook zijn jongere broer (die bij de jeugd van Anderlecht speelt, nvdr.) en zijn moeder spoorden hem naar eigen zeggen aan om terug naar Brussel te verhuizen.

Toch koos de spits ervoor om bij Standard te blijven. Vooral het feit dat paars-wit hem bij de beloften doorstuurde zit Batshuayi nog dwars. "Ze hebben een fout gemaakt toen ze me doorstuurden", klinkt het. "En ik ken de rivaliteit tussen Standard en Anderlecht maar al te goed. Kijk maar wat er met Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani is gebeurd. Ik voel er weinig voor om in hun voetsporen te treden. Ik wil iets opbouwen bij Standard zodat de supporters me niet zullen vergeten."

"Of ik begrijp waarom Anderlecht me wegstuurde? Misschien had ik wel een klein gedragsprobleem", aldus de Congolese Belg. "Hoewel ik af en toe nog altijd dat probleem heb, ben ik dat toch ontgroeid. Ik ben volwassen geworden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.