Verhuis stadion ramp voor Anderlechtse cafés

DONDERDAG, 5 SEPTEMBER 2013, 08:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als RSC Anderlecht wegtrekt uit het Constant Vanden Stock-Stadion zou dit een ramp betekenen voor de horeca rond het stadion. "Negentig procent van de cafés zal dan zijn deuren mogen sluiten", vreest een uitbater.


Het Laatste Nieuws ging in de cafés rond het Anderlecht-stadion informeren hoe zij de toekomst zien zonder voetbalclub in hun achtertuin. De teneur is overal dezelfde: de omzet zal serieus omlaag gaan. "Voetbalsupporters kunnen veel drinken he", zegt Chantal Vanuytven van café Au Chateau D'or. De uitbater van La Ruche vreest dat negentig procent van de cafés hun deuren moeten sluiten als Anderlecht vertrekt. "Inclusief dat van mij."

Buurtbewoners

Niet alleen de horeca-uitbaters betreuren een mogelijk vertrek van Anderlecht, ook de buurtbewoners zouden het jammer vinden. "Het zou slecht zijn voor de uitstraling van onze wijk", vertelt Christian Nemegaire, die al tien jaar een kapperszaak uitbaat. Nemegaire zegt nog nooit last gehad te hebben van voetbalsupporters, iets wat buurtbewoonster Henriette Carton beaamt. "Anderlecht-supporters zijn absoluut geen herrieschoppers."

Een andere buurtbewoonster Marie Parado ziet een verhuis wel zitten. Zij wijst op al het afval dat na wedstrijden achterblijft en het gebrek aan parkeerplaatsen.



anderlecht-online forum