"Ik wil nog steeds doorbreken bij Anderlecht"

DONDERDAG, 5 SEPTEMBER 2013, 08:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Enkele dagen voor de transferdeadline trok Michaël Heylen op uitleenbasis naar KV Kortrijk. Er was ook interesse uit Nederland, maar Heylen wilde in België blijven. "Het is belangrijk dat ik de Belgische competitie leer kennen."


Bij KVK hoopt Heylen zoveel mogelijk speelminuten te verzamelen. "Dat heb ik nu nodig", zo zegt hij. Aanvankelijk stond Heylen op het punt om deze speelkansen in Nederland te gaan zoeken bij ADO Den Haag of NEC Nijmegen. Maar toen Kortrijk kwam aankloppen, was de keuze snel gemaakt. Heylen wilde liefst in België blijven en onze competitie leren kennen. "Want mijn doel is bij Anderlecht door te breken."

Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck noemt Heylen een speler die hij nodig had. Hij vertelt dat de verdediger vorig jaar al in beeld was. "Iedereen is hier overtuigd van zijn kwaliteiten", aldus Vanhaezebrouck.

Heylen gaat komend jaar ook in Kortrijk wonen. Hij vond een optrekje aan de Veemarkt. De verdediger mag dit seizoen ook gewoon spelen tegen Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.