Overzicht interlands Anderlecht-spelers

ZONDAG, 8 SEPTEMBER 2013, 00:03 - Michaël

Heel wat Anderlecht-spelers kwamen dit weekend in actie al met hun thuisland met het oog op het wereldkampioenschap in Brazilië. Maar ook in de Nederlandse tweede klasse kwamen twee Anderlecht-spelers in actie.

Guillaume Gillet kwam vrijdag niet niet van de bank tegen Schotland maar de Belgen wonnen wel met 0-2 dankzij doelpunten van Steven Defour en Kevin Mirallas. De Duivels staan hierdoor stevig aan de leiding en hebben nog maar één punt nodig voor een ticket naar het wereldkampioenschap.

Aleksandar Mitrovic en Luka Milivojevic kwamen met Servië uit tegen Kroatië. Servië speelde gelijk dankzij een doelpunt van Mitrovic in de 66 minuut. De spits stond 90 minuten op het veld en kreeg ook nog geel. Milivojevic; moest genoegen nemen met de bank. Servië staat derde in de groep met acht punten. Kroati� staat met 17 punten tweede, vijf punten minder dan de Belgen.

Andy Najar kwam met Honduras in actie tegen Mexico. Honduras won met 1-2 wat de druppel was voor de Mexicaanse bond die bondscoach José Manuel de la Torre aan de deur zette. Bij Honduras werd Andy Najar vervangen na de eerste helft. Honduras staat derde in de groep met 10 punten.

Cheikhou Kouyaté kwam dan toch aan de aftrap voor het duel tegen Oeganda en werd pas in de 89ste minuut gewisseld. Senegal won met het kleinste verschil (1-0) dankzij een doelpunt in de 84ste minuut. Senegal is zo groepswinnaar en plaatst zich voor de derde en laatste voorronde. Hierin spelen de tien groepswinnaars vijf duels met heen- en terugwedstrijd. De winnaars mogen naar Brazilië.

Frank Acheampong was zaterdag niet op het wedstrijdblad terug te vinden. Ghana won wel zijn wedstrijd tegen Zambia met 2-1 en gaat net als Senegal naar de beslissende voorronde voor het WK.

Chancel Mbemba komt met Congo pas zondag in actie tegen Togo. Congo is al uitgeschakeld.

Wie ook nog speelden waren Nathan Kabasele en Andreas Luckermans. Luckermans (Dordrecht) won met forfaitcijfers van Venlo (5-0). De Anderlecht-speler mocht een kwartier voor einde wedstrijd invallen. Dordrecht komt dankzij deze overwinning aan de leiding van het klassement in de Nederlandse tweede klasse.

De Graafschap won ook maar dan met 3-0 van Telstar. Kabasele mocht in de 70e minuut invallen en speelde een zeer sterke wedstrijd. De Graafschap klimt hierdoor naar de vijfde plek in de Jupiler League.