Kiest Van den Brom weer voor 4-4-2?

DINSDAG, 10 SEPTEMBER 2013, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De interlandbreak wordt door John van den Brom gebruikt voor enig denkwerk. Nieuwkomer Aleksandar Mitrovic toonde al tegen Zulte Waregem onmisbaar te zijn, maar wie moet wijken? Het Laatste Nieuws vreest voor Dennis Praet.


De krant vernam van zijn bronnen dat Van den Brom serieus overweegt om zijn 4-3-3 te ruilen voor een 4-4-2. Mitrovic en Matias Suarez zouden dan de voorhoede bevolken. Het is de Anderlecht-coach immers niet ontgaan dat beiden elkaar prima vonden aan de Gaverbeek. Suarez lijkt perfect te aarden als diepe spits rond targetman Mitrovic.

Door beide centraal uit te spelen, moet Van Den Brom zijn systeem aanpassen. Vorig jaar toonde hij al niet koppig vast te houden aan zijn driespitsensysteem. Met Tom De Sutter in steun van Dieumerci Mbokani speelde de Nederlander toen ook een tijdje een 4-4-2.

Als Van den Brom opteert voor een 4-4-2, dan lijkt Dennis Praet zijn plaats te verliezen. Om het evenwicht in het elftal te behouden zijn Sacha Kljestan en Luka Milivojevic de geknipte centrale middenvelders in steun van de spitsen en offensieve flanken. Op rechts toonde Massimo Bruno al voldoende inhoud en discipline te hebben om als middenvelder te spelen. Of Frank Acheampong dit op links ook kan, moet nog blijken. Fede Vico is hier ook een optie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.