Anderlecht: "Piste is bespreekbaar"

WOENSDAG, 11 SEPTEMBER 2013, 16:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een persbericht reageert Anderlecht op de intentieverklaring die vandaag getekend is voor het nieuwe Eurostadion. Paars-wit neemt een afwachtende houding aan, maar zegt niet op voorhand neen tegen een stadion met atletiekpiste.


"Eerst en vooral is het nog maar een intentieverklaring die er vandaag ondertekend is, een concreet plan is er dus nog niet", zo vertelt Herman Van Holsbeeck. De Anderlecht-manager stelt vast dat er sprake is van een stadion met uitschuifbaar dan en, belangrijker, atletiekpiste. "Als het voetbal geen last ondervindt van de atletiek en omgekeerd, is dat voor ons zeker bespreekbaar", zo reageert hij hierop.

Van Holsbeeck zegt dat Anderlecht nu het financieel plaatje van de zaak gaat bestuderen. "We zullen kijken wat er haalbaar is met investeerders. Vanuit de samenleving is er een positieve drang naar een nieuw stadion en wij willen dan ook positief meedenken aan de mogelijkheden."

Uitbreiding Vanden Stock-Stadion

Dat een groot Brussels stadion steeds dichterbij komt en Anderlecht interesse toont om hierin te spelen, wil echter niet zeggen dat de uitbreidingsplannen voor het Constant Vanden Stock-stadion worden opgeborgen. "We zijn er al een tijdje mee bezig en dat project heeft tijd en werk gekost. We werken gewoon verder en zien dan wel hoe alles evolueert", besluit Van Holsbeeck.



anderlecht-online forum