Statistieken beloven spannende CL groepsfase

WOENSDAG, 11 SEPTEMBER 2013, 16:57 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel Anderlecht duidelijk de underdog is in groep C van de Champions League, hadden PSG, Benfica en Olympiakos het in het verleden nooit makkelijk tegen paars-wit. Het evenwicht in de onderlinge confrontaties is opmerkelijk.


Officiële wedstrijden

Anderlecht speelde in het verleden acht officiële wedstrijden tegen Benfica. Daarvan won het er drie en verloor het er drie. Twee keer eindigde het op een gelijkspel. Het doelsaldo tegen Benfica bedraagt 8-8.

Zowel tegen Olympiakos als PSG speelde Anderlecht nog maar twee officiële duels. Tegen Olympiakos won en verloor het er één, met een doelsaldo van 5-4 in het voordeel van Anderlecht. Tegen PSG speelde het twee keer gelijk, met een doelsaldo van 1-1 tot gevolg.

Vriendschappelijke wedstrijden

Ook in vriendschappelijke duels wordt deze lijn doorgetrokken. Op het tornooi van Faro, keek Anderlecht zowel Benfica als PSG in de ogen. Tegen Benfica werd het 2-2, tegen PSG 1-1.

Van Olympiakos verloor Anderlecht eerder dit jaar een vriendschappelijk duel met 1-0. Hun enige voorgaande vriendschappelijke partij eindigde op 2-1 voor paars-wit.

Conclusie

Alles bij elkaar gerekend won Anderlecht dus vijf keer, verloor het vijf keer en speelde het zes keer gelijk, met een doelsaldo van 19-18 tot gevolg.

Alle resultaten van de officiële wedstrijden komen uit onze eigen resultatenhistoriek. Ook u kan de gegevens van deze uitgebreide database raadplegen via club -> resultatenhistoriek in de balk boven dit artikel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.