Mitrovic had amper vakantie dit jaar

DONDERDAG, 12 SEPTEMBER 2013, 10:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aleksandar Mitrovic is aan een druk jaar bezig. Sinds begin maart de Servische competitie begon, had hij nog maar drie dagen vakantie en speelde hij liefst 31 wedstrijden. Ter vergelijking: Guillaume Gillet zit aan 13 matchen.


Mitrovic kende zo'n drukke maanden omdat hij met Partizan Belgrado zowel speelde in de competitie (17 wedstrijden) als in Europa (3). Daarnaast speelde hij interlands voor drie Servische elftallen. Hij kwam zes keer uit voor de U19, twee keer voor de U21 en drie keer voor het A-elftal. Deze matchen speelde hij bijna allemaal volledig.

Altijd voetballen

Volgens zijn manager Nenad Jestrovic is Mitrovic een type dat altijd wil voetballen. Zo speelde hij in juni de dag zijn zijn debuut voor Servië tegen de Rode Duivels ook negentig minuten voor de U19. "Ik zei hem dit beter niet te doen, maar daar had hij geen oren naar", aldus Jestrovic.

Nog een anekdote die getuigt van Mitrovic zijn winnaarsmentaliteit vinden we in het Europees duel tegen Thun. Amper een minuut nadat hij in een kopduel een hoofdwonde opliep, ging hij, zijn hoofd stevig ingepakt, alweer het luchtduel aan. En toen hij bij Anderlecht arriveerde eind augustus, mankte hij na een trap op de enkel. Toch wilde hij spelen tegen Zulte Waregem. Hij deed het en leverde prompt twee assists af.

Drie dagen naar zee

Door zijn druk internationaal programma had Mitrovic deze zomer amper vakantie. "Hij trok drie dagen naar zee met zijn vriendin, dat was het", zegt Jestrovic. De oud-spits is echter niet ongerust dat dit gebruik aan rust zich zal wreken in de loop van het seizoen. Mitrovic verzorgt zich als een echte prof, zo verzekert hij.

"Ik zie hem geen inzinking krijgen", aldus Jestrovic, die wel toegeeft dat het zou kunnen dat Mitrovic eens twee, drie matchen wat minder zal presteren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.