Investeert Anderlecht 150 miljoen in stadion?

DONDERDAG, 12 SEPTEMBER 2013, 18:00 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens de Franstalige krant La Libre Belgique zou Anderlecht bereid zijn maar liefst 150 miljoen euro te investeren in het nieuwe nationale stadion. Anderlecht wil dit bedrag echter niet bevestigen en wacht eerst een studie af.


"Anderlecht is bereid om een dergelijke som op tafel te leggen maar alleen op voorwaarde dat het niet meebetaalt voor de atletiekpiste", klinkt het volgens een bron dicht bij het dossier.

150 miljoen is zo goed als de helft van de totale geraamde kostprijs die ligt tussen 270 en 310 miljoen euro.

In 2006 was er een raming gemaakt voor de uitbreiding van het huidige Constant Vanden Stock-stadion. De kostprijs toen om het stadion uit te breiden tot een 35.000 à 40.000 man werd geschat op 50 miljoen euro. Het bestuur is blijkbaar bereid om dus maar liefst 100 miljoen euro extra op tafel te leggen voor een nieuw stadion op de Heizel.

Bij monde van David Steegen, woordvoerder bij Anderlecht, wordt het bedrag van 150 miljoen euro echter genuanceerd. Tegenover de RTBF kon Steegen kwijt dat Anderlecht eerst een studie zal afwachten vooraleer zich te engageren in het nieuwe stadion.

"We wachten eerst de resultaten van de rentabiliteitsstudie af voor dat we ons zullen engageren in het nieuwe stadion", aldus Steegen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.