Van Holsbeeck over titel, CL, Mitrovic, ...

ZATERDAG, 14 SEPTEMBER 2013, 07:53 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck heeft een drukke zomer achter de rug. Maar liefst bijna 30 spelers werden bij een andere club ondergebracht en paars-wit gaf zo'n 12 miljoen euro uit aan inkomende transfers.


Door het groot aantal spelers dat vertrokken is, is de loonmassa met maar liefst 30% gedaald. "Klopt, vorig jaar waren de spelerslonen goed voor 55% van de begroting van Anderlecht, nu zitten we ruim onder de 50%", verklaart Van Holsbeeck. "Sporting wordt beheerd als een goede huisvader en dat verklaart de stabiliteit van de club."

De transfer van Mitrovic heeft anderhalve maand aangesleept. Aanvankelijk kostte de Serviër acht à tien miljoen. Er was op een bepaald moment sprake van een clausule waarbij Chelsea de speler binnen enkele jaren van Anderlecht kon kopen voor tien miljoen. "Er was inderdaad sprake dat Chelsea voorrang zou krijgen indien Mitrovic Anderlecht zou verlaten. Maar aangezien het hoge transferbedrag wilden we dit niet in het contract laten plaatsen."

De supporters zullen wel geduld moeten hebben met het Anderlecht van dit seizoen. De manager wil de ploeg klaar hebben tegen maart, het begin van de play-offs. "We bouwen het team opnieuw op en we moeten er staan tegen maart. Ik ben er zelfs van overtuigd dat Mitrovic heel de ploeg beter zal doen spelen. De titel is dit jaar geen verplichting en we eindigen misschien niet als eerste in de eerste fase van het kampioenschap, maar voor de plays-offs zullen we er staan."

Natuurlijk is er dan ook de vraag of Anderlecht wel klaar is voor de Champions League. "We hebben de keuze gemaakt om voluit voor de jeugd te gaan. We zijn misschien te zacht voor de Europese wedstrijden maar de talenten staan er en de kwaliteiten zijn aanwezig. We zien in januari welk soort speler we missen en versterken indien nodig.

Rond het stadion blijft er nog heel wat onduidelijkheid bestaan. Van Holsbeeck verklaart nu dat Anderlecht kandidaat is om in een stadion van 50.000 à 60.000 plaatsen te spelen. "Maar voor Anderlecht is het onmogelijk te investeren in een project dat meer dan 300 miljoen euro kost. Verschillende investeerders moeten gezocht worden en Anderlecht is dan bereid om het stadion te huren. Ook zijn we in de laatste rechte lijn voor de uitbreiding van het huidig stadion met een kostprijs van 40 miljoen euro."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.