Analyse SD7: een nieuw gouden duo

ZONDAG, 15 SEPTEMBER 2013, 17:09 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht beleefde zaterdag een sterke generale repetitie voor het CL-duel tegen Benfica. De landskampioen smeerde KV Mechelen een forfaitscore aan. Matías Suárez en Alexandar Mitrovic vormden een fantastisch spitsenduo.


Coach John van den Brom opteerde zoals verwacht voor een 4-4-2 opstelling. Alexandar Mitrovic kreeg zijn eerste basisplaats, ten nadele van Dennis Praet. Ook achterin werd er geschoven. Thomas Kaminski verving Silvio Proto, die geen risico wou nemen met het oog op de wedstrijd van dinsdag.

Fabrice N’Sakala verving de geschorste Deschacht en Bram Nuytinck betaalde het gelag voor zijn mindere seizoenbegin. Chancel Mbemba verving hem. Geen enkele van de vier nieuwkomers viel door de mand.

Suarez – Mitrovic

Suarez en Mitrovic voetbalden alsof ze al jaren samenspeelden. De Argentijn gaf drie assists en scoorde één doelpunt, Mitrovic vond twee keer de weg naar het net. Met een 4-0 aan de rust was de wedstrijd gespeeld en mocht de voet van het gaspedaal . Toch kwam paars-wit nauwelijks nog in de problemen. In de slotfase scoorde Acheampong nog zijn derde van het seizoen.

Deze week vormt de grote test voor het duo Suarez-Mitrovic. Als ze ook tegen Benfica en Club Brugge hun stempel kunnen drukken, zal de vergelijking met het duo Koller-Radzinski niet lang meer wegblijven. Hoewel beide duo’s fysiek weinig gelijkenissen vertonen.

Praet - Tielemans

Vorig seizoen was de omschakeling naar een 4-4-2 steevast het signaal om de lange bal te gooien naar de twee torens voorin, Mbokani en De Sutter. Met het duo Suárez-Mitrovic loopt het echter een stuk beter. De 4-4-2 is echter het doodsvonnis voor Dennis Praet en Youri Tielemans. De twee hebben -nog- niet de defensieve kwaliteiten om als buffer voor de verdediging te opereren.

Praet en Tielemans hebben echter het geluk dat Anderlecht dit seizoen meer dan vijftig wedstrijden zal afwerken en van den Brom geregeld zal terugschakelen naar 4-3-3 systeem. De kwaliteiten van beide spelers staan namelijk buiten kijf.

AC Milan - Benfica

Dinsdag krijgt Anderlecht zijn eerste échte test van het seizoen voorgeschoteld. Paars-wit gaat op bezoek bij het Portugese Benfica. Deze openingswedstrijd vertoont verdacht veel gelijkenissen met die van het vorige seizoen. Ook toen begon Anderlecht op verplaatsing bij de club uit pot één: AC Milan.

De Italianen bevonden zich op dat moment in een fameuze dip. Ook Benfica verkeert niet in topvorm. De Portugezen openden de competitie met een matige 7 op 12 en hebben een goed gevulde ziekenboeg. Zo zijn Salvio en Gaitan zeker out en staat er ook achter de namen van Amorin en Siqueira een vraagteken.

Vorig jaar danste de hele paars-witte familie op tafel na het scoreloos gelijkspel in San Siro. Uiteindelijk eindigde Anderlecht laatste met drie punten achterstand op AC Milan en twee op Zenit Sint Petersburg.

Als Anderlecht op speeldag één vol in hun kansen geloofd had en met drie punten aan de haal ging, had Anderlecht zelfs de tweede ronde van de Champions League kunnen bereiken.

Uiteraard is een gelijkspel tegen AC Milan of Benfica altijd een goed resultaat. Maar voor hetzelfde geld vormt een gelijkspel of een overwinning dinsdag het verschil tussen plek vier en plek twee.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.