“Benfica wordt onderschat in België”

MAANDAG, 16 SEPTEMBER 2013, 14:14 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Ex-Anderlecht-trainer Franky Vercauteren blikte in de Portugese pers vooruit naar de wedstrijd van dinsdag tussen Benfica en Anderlecht. Vercauteren laat er geen twijfel over bestaan: "Benfica is favoriet."


"Anderlecht heeft een mooie overwinning geboekt maar is nog een ploeg in opbouw met veel jonge spelers. Benfica is daarentegen meer ervaren. Bovendien speelt Benfica thuis. De Portugezen zijn dus favoriet", oordeelt de voormalige prins van het Astridpark.

"Anderlecht is gegroeid maar we moeten afwachten of ze klaar zijn voor een duel in de Champions League", aldus Vercauteren.

"Anderlecht is een team met enorme offensieve kwaliteiten. Het kan variëren tussen verschillende spelsystemen. Achterin is het echter kwetsbaar. Paars-wit zal zich echter niet komen ingraven in Lissabon. Ik verwacht een aangename wedstrijd met veel doelpunten."

Volgens de werkloze coach wordt Benfica in België serieus onderschat. "Heel wat mensen vinden dat Anderlecht gunstig geloot heeft en geloven dat een derde of zelfs twee plek er in zit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.