Vercauteren belooft superoffensief Anderlecht in topper

DINSDAG, 10 MEI 2005, 08:54 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Vijf dagen scheiden Anderlecht van de clash met Brugge. Elke voetballiefhebber droomt nu al weg bij het vooruitzicht van eventuele barrageduels die over de titel moeten beslissen. Vercauteren naar eigen zeggen niet.


"Een eventuele testmatch spookt niet door mijn hoofd", zegt Vercauteren met een grijns. "Tegen wie trouwens? Want een barrageduel tegen Standard is ook mogelijk, hé. Alles kan. Het zou wel leuk zijn om tot op het einde druk te zetten op Club. Dat zij op de laatste speeldag tegen Sint-Truiden aan de bak moeten is niet per se een voordeel, ook al is de club al gered. Mogelijk is STVV dan net ontspannen."

Met welke tactische meesterzetten Vercauteren zondag voor de dag zal komen, wil hij nog niet kwijt. "Het hangt er van af hoe zij spelen. Maar ik houd er geen rekening mee dat Simons en Van der Heyden er niet bij zijn. Het systeem is ook niet zo belangrijk, wat telt is de beleving, hoe flexibel er gereageerd wordt. Ik heb iets in mijn achterhoofd maar ik wacht nog af hoe het evolueert met blessures en dergelijke. We gaan alleszins niet voor de nul spelen. Dat is onze huisstijl niet. (lacht) Misschien spelen we met vier spitsen. De aanval is de beste verdediging."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.