"Goed moment om Benfica te pakken"

DINSDAG, 17 SEPTEMBER 2013, 08:06 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

"Geef toe, normaal gezien moeten we een match tegen Benfica verliezen", aldus voorzitter Roger Vanden Stock tegenover La Dernière Heure. "60.000 supporters en een ploeg die elk seizoen Champions League speelt."


"Ik zeg niet dat we een mirakel nodig hebben maar we zullen toch goed voor de dag moeten komen als we iets willen pakken tegen Benfica. Maar voetbal blijft voetbal. In 2008 verloren we thuis nog van Bayern met 0-5, maar in hun eigen stadion wonnen we met 1-2. En Benfica heeft maar 7 op 12 in het kampioenschap, dit is dus het moment om tegen hen uit te komen."

De echte klepper in de groep is wellicht PSG. "Daarom moeten we absoluut de wedstrijd tegen Olympiakos winnen", aldus de voorzitter. Hoe Anderlecht moet spelen, dat laat de voorzitter aan de trainer over. "Er wordt altijd gezet dat men bij een uitwedstrijd wat terughoudender moet spelen, maar is onze ploeg wel verdedigend ingesteld? Met een Mitrovic en Suarez in de ploeg moeten we het spel maken."

Over Mitrovic is het laatste woord nog niet geschreven. "Mitrovic is ongelofelijk, hij is alles. En vergeet niet dat we een grote inspanning gedaan hebben om Suarez te houden. Hij is tevreden dat hij opnieuw voor ons mag spelen, en hij kan nog beter!"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.