Verzamelde reacties: Proto, N'Sakala, ....

WOENSDAG, 18 SEPTEMBER 2013, 07:41 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto moest tegen Benfica zich al snel omdraaien om de bal uit de netten te halen. De doelman was terecht ontgoocheld en zal samen met keeperstrainer Max De Jong de beelden herbekijken en analyseren.


"Het is misschien een flauw excuus maar ik was nog niet helemaal opgewarmd", aldus Proto tegenover Het Nieuwsblad. "Ik had die bal nooit mogen lossen. Elk foutje wordt op dit niveau genadeloos afgestraft."

Toch is het niet alleen kommer en kwel. Anderlecht deed het in de tweede helft eigenlijk helemaal niet slecht en vooral dat wil Proto onthouden. "We stonden een stuk stabieler en hielden Benfica onder controle en vooral, we kregen grip op het middenveld."

Ook Sacha Kljestan is die mening gedeeld. "ja Proto heeft een fout gemaakt maar we mogen hem niet met de vinger wijzen. Het is spijtig dat het in het begin van de wedstrijd gebeurde." Toch blijft de Amerikaan hopen op een tweede plek, zeker na het zware verlies van Olympiakos.

Massimo Bruno wil tegen de Grieken thuis ook punten rapen en zo de nederlaag doorspoelen. "We kunnen nog steeds gaan voor de tweede plek, en ook de derde", aldus Bruno. "We hebben vooral pech gehad dat het doelpunt zo vroeg viel."

Fabrice N'Sakala speelde een goede wedstrijd, en zeggen dat hij niet eens wist dat Anderlecht Champions League zou spelen. "Ik speelde een goede match maar ben wel ontgoocheld over het resultaat. We slikken doelpunten omdat we niet op hetzelfde niveau voetballen als Benfica. Hier moeten we aan werken."

Guillaume Gillet wilt de coach niets verwijten. "Door die 5-0 tegen Mechelen zaten we met ons hoofd in de wolken en dat hebben we cash betaald. Vorig jaar tegen Milan hebben we op dezelfde manier gespeeld en toen liep het wel goed af."

Ook Frank Acheampong was niet gelukkig na de nederlaag tegen de Portugese club, ook al speelde hij een goede tweede helft. "We zijn teleurgesteld want we hadden meer verwacht van deze wedstrijd. We verliezen vanavond tegen een sterk team, maar we kunnen beter dan wat we vandaag op de mat legde."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.