Tactisch geblunderd of toch individuele fouten?

WOENSDAG, 18 SEPTEMBER 2013, 08:04 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Heeft John van den Brom tactisch geblunderd of waren het echt individuele fouten die Anderlecht de das omgedaan hebben? Hier was het alvast het eerste gespreksonderwerp van de dag maar bij Anderlecht zit het er bovenarms op.


Zo is John van den Brom niet mals voor Silvio Proto. "Je kan voor de wedstrijd van alles verzinnen en op papier zetten. Maar je houdt daarbij geen rekening dat je al na 4 minuten door een fout van onze doelman Silvio Proto op achterstand komt."

De trainer legt de schuld van de nederlaag niet zozeer bij de tactiek maar doordat heel wat speler onder hun niveau speelden. "Ook de 2-0 was weer een stilstaande fase waarbij enkele Anderlecht-spelers niet met overtuiging het duel aangaan."

Coach Van den Brom is het bijgevolg niet eens met de uitspraken van Demy de Zeeuw en zal een hartig woordje wisselen met de middenvelder. De Zeeuw vindt zich namelijk het slachtoffer van van een totaal verkeerde tactiek. "Ik zal nu weer te horen krijgen dat het met een De Zeeuw in de ploeg nooit lukt. Op papier leek alles goed maar waarom ineens tegen Benfica met drie aanvallers spelen in plaats van een 4-4-2 als je zo'n spelwijze nooit traint."

De toekomst van De Zeeuw bij Anderlecht ziet er op dit moment niet zo rooskleurig uit ... .



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.