HVH: "Voortborduren op tweede helft"

WOENSDAG, 18 SEPTEMBER 2013, 15:12 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Sporza strikte Herman Van Holsbeeck op de luchthaven en vroeg naar een reactie op de 2-0 nederlaag tegen Benfica. De manager wil vooral voortborduren op de tweede helft en heeft lof voor verschillende jongeren.


Jongeren hebben het goed gedaan
"We moeten ons nu vooral focussen op die tweede helft, en ook, verschillende jonge spelers hebben het uitstekend gedaan. Ik vond onze linksachter N'Sakala zeer sterk, Mbemba ook. Acheampong in de tweede helft bij zijn invalbeurt", aldus de manager.

"We moeten vaststellen dat Champions League wel iets anders is dan Europa League en de competitie. Ik had vooral van de eerste helft meer verwacht. Maar voor een jonge groep is dit een soort wedstrijd waar ze kunnen zien of ze het niveau aankunnen."

Keuze gemaakt voor verjonging
"We hebben de keuze gemaakt voor jonge speler, spelers die het niet gewoon zijn om op dit niveau te spelen. Maar ik heb goede dingen gezien, ook al wordt er nu vooral de focus gelegd op de tactiek en het incident, of het zo gezegde incident, tussen de coach en De Zeeuw.

Doelstelling blijft overwinteren
"We spelen nu voor de zesde keer Champions League op tien jaar dus ik weet hoe moeilijk de Champions League is. Dus ik begrijp ook heel goed de tactiek van de coach om iets behoudender te beginnen op verplaatsing tegen Benfica. De doelstelling is nog altijd om proberen te overwinteren. De wedstrijden tegen Olympiakos, zeker de thuiswedstrijd, moet je dan gaan winnen", besluit de manager.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.