Van Holsbeeck beantwoordt vragen supporters

VRIJDAG, 20 SEPTEMBER 2013, 15:48 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Via Twitter konden supporters van Anderlecht vragen stellen aan manager Herman Van Holsbeeck. Velen maakten van deze gelegenheid gebruik. De manager heeft ondertussen een tweede deel van de ingestuurde vragen beantwoord.


We mogen zeggen dat Anderlecht een perfecte transferperiode achter de rug heeft. Gaat het bestuur nu voor kwaliteit in plaats van kwantiteit? "De laatste twee-drie jaar hebben we een grote inspanning gedaan op het vlak van scouting. We hebben sinds we in Neerpede zitten beslist om voluit te gaan voor de jeugd. We moesten een oplossing vinden voor de ballast die we al enkele jaren meedragen en de jonge spelers die hier zijn opgeleid de kans te geven om naar de A-kern door te groeien. We gaan proberen te kijken welke spelers we niet hebben in de jeugd. Bijvoorbeeld een spits, we hebben in onze jeugd niet het profiel dat Mitrovic wel heeft. Dus we gaan eerder in de toekomst gaan voor kwaliteit dan kwantiteit."

Wat zijn de meest geweldige momenten geweest in die 10 jaar dat Van Holsbeeck manager is van Anderlecht. "Ik heb het geluk gehad om in die tien jaar zes keer kampioen te worden. Ik moet zeggen dat de laatste titel een titel is die me altijd zal bijblijven omdat het een ongelofelijk slopend seizoen was. Ik vond ook de wedstrijd tegen Limassol een ongelofelijke wedstrijd. Elke titel is een mooi moment maar die van Zulte heeft toch iets speciaal."

Heeft Anderlecht al enkele spelers in beeld voor de opkomende transferperiode? "Of we nog spelers gaan bijkopen in januari hangt af van de prestaties van de huidige groep in de Champions League en in de eerste helft van de competitie. Indien we allemaal, zowel de supporters als het bestuur, vaststellen dat er een positie is waar we onvoldoende gewapend zijn om onze doelstelling te halen, dan zullen we in januari de nodige versterking binnenhalen om mee te doen voor de titel. Want hierin wil ik duidelijk zijn, het wordt geen overgangsseizoen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.