"Demy en ik hebben het uitgepraat"

VRIJDAG, 20 SEPTEMBER 2013, 19:18 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Na de wedstrijd tegen Benfica ging Demy de Zeeuw even zijn boekje te buiten door openlijk kritiek te geven op de spelwijze van John van den Brom. Beiden hebben het nu uitgepraat en wat de coach betreft is dit topic afgesloten.


"Ik heb met De Zeeuw gepraat en wat er gezegd is blijft tussen ons. Ik was wel teleurgesteld in de reactie van Demy na de wedstrijd", begint de trainer.

"Het gaat vooral over de manier hoe je met elkaar omgaat als trainer en speler. Wij zijn een hechte groep die veel met elkaar delen, de goede dingen maar ook de minder goede dingen. En dat moet je altijd binnenskamers houden. Elke speler mag zijn kritiek uiten maar ik heb er moeite mee als ze dat in de pers doen en niet intern."

"Dus ja, ik heb een probleem met Demy gehad. We hebben dat uitgespraat want zoiets mag je niet te lang laten liggen. Ik heb hem gesproken op het moment dat we hier aan het trainen waren. Wat mij betreft, en ook Demy, is het uitgepraat en kunnen we weer verder."

Het ziet er naar uit dat er voor De Zeeuw bijgevolg geen sanctie in zit. "Ik ben geen voorstanders van boetes, en tot nu toe heb ik hier nog geen boetes moeten uitdelen en dat hoop ik zo te houden zolang ik hier ben. Ik geloof daar niet in. Je moet het uitpraten met elkaar, zo weet je wat je aan elkaar hebt en dan is het duidelijk. Niet alleen voor mij maar ook naar de groep toe."

"We hebben als ploeg elkaar hard nodig, zeker gezien de krapte in de selectie. het heeft absoluut geen zin om er andere maatregelen tegen te treffen", besluit de coach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.