Lukaku: "Blij dat er een oplossing gevonden is"

ZATERDAG, 21 SEPTEMBER 2013, 10:23 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Jordan Lukaku wordt door Anderlecht samen met Fernando Canesin voor één jaar uitgeleend aan Oostende. Het Nieuwsblad strikte Lukaku voor een openhartig gesprek. En ja, hij mag met Oostende tegen Anderlecht spelen.


Hij heeft in Oostende een appartement ter beschikking maar doordat de ploeg altijd in de namiddag traint maakt hij hier amper gebruik van en rijdt hij veelal na de training terug naar Brussel.

Met het interview wil hij al eerst enkele puntjes op de i zetten. Zo klopten de berichten in januari omtrent het weigeren van een uitleenbeurt aan De Graafschap niet. "Drie dagen voor het einde van de transferperiode werd me gezegd dat ik een ploeg moest vinden, anders werd ik naar de B-kern verwezen. Vind maar eens op drie dagen tijd een nieuwe ploeg als je nog maar vijf matchen gespeeld hebt met de A-ploeg."

Toen zijn vader hem voor 200.000 euro wou overkopen kreeg hij een njet van het bestuur. Anderlecht vroeg trouwens ineens twee miljoen euro.

Gelukkig voor hem presteerde hij uitstekend op het Viareggio toernooi en mocht hij terug aansluiten bij de A-kern. Nu speelt hij voor een jaar bij Oostende, maar hij stond ook dicht bij Zulte Waregem, en hij zou door het bestuur ook aangeboden zijn geweest aan Bergen. Contractueel is bepaald dat Anderlecht het loon van de speler blijft betalen, ook het appartement wordt door de club bekostigd.

"Ik ben blij dat er toch een oplossing is gevonden zodat ik me kan bewijzen dat ik het niveau aan kan", besluit Lukaku. Toch is hij er niet helemaal gerust in want een uitleenbeurt staat vaak niet garant voor een succesvolle terugkeer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.