Anderlecht ontmoet zondag Tom De Sutter

ZATERDAG, 21 SEPTEMBER 2013, 10:46 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag komt Anderlecht niet alleen tegenover Club Brugge te staan maar ook tegen Tom De Sutter die in een uitstekende vorm verkeert. Verschillende spelers en staf bij paars-wit blikken terug op de samenwerking met de spits.


Sacha Kljestan: De Amerikaan mag van zijn vrouw De Sutter geen trap geven want "het is zo'n lieve gast." Kljestan begrijpt de keuze voor Club want toen hij bij Anderlecht speelde moest hij elke dag 200 kilometer rijden.

Matias Suarez: Hij respecteert de keuze van De Sutter om te kiezen voor Club Brugge maar zal er zelf nooit kunnen voetballen. "Ik ben een echte Anderlechtenaar", aldus de Argentijn (al lachend) die het met de voormalige spits het goed kon vinden, vooral op het veld.

Cheikhou Kouyaté: De Senegalees zal er voor zorgen dat De Sutter niet zal scoren zondag maar zal na de wedstrijd de hand schudden. "Het is dankzij De Sutter dat ik een betere verdediger ben geworden", aldus de Kouyaté die vaak op training tegen De Sutter uitkwam.

Herman Van Holsbeeck: "We konden hem niet tegenhouden, hij had met Brugge de kans om praktisch in zijn achtertuin te voetballen", aldus de manager. "Had een buitenlandse club hetzelfde bedrag geboden als Club, dan hadden we aangedrongen om voor de buitenlandse club te kiezen."

John van den Brom: De coach kijkt uit naar het duel en beseft dat De Sutter tegen twee verdedigers komt te staan die hij door en door kent. "Maar ook wij kennen Tom en weten hoe hij speelt." De Nederlander heeft nog veel respect voor de ex-Anderlecht-spits. "Maar als trainer moet je soms spelers teleurstellen, en Tom was daar één van. Maar hij ging er steeds goed mee om."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.