Franco Antonucci gegeerd door topclubs

ZATERDAG, 21 SEPTEMBER 2013, 11:36 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Franco Antonucci, die naam doet wellicht geen belletje rinkelen, maar schrijf het op een blaadje. Van deze 14-jarige speler zal je in de toekomst nog veel horen, en dat beseffen buitenlandse topclubs maar al te goed.

In Het Nieuwsblad onthult zijn vader dat hij wekelijks gebeld wordt door topclubs als Juventus, Ajax, Chelsea, Barcelona, AC Milan, Manchester City en United. "Noem maar op", aldus zijn vader.

En dat topploegen hem volgen bewijzen zijn prestaties bij Anderlecht. Vorig weekend scoorde hij nog met de U16 tegen Bergen en werd hij in 2012 verkozen tot beste speler van het Raymond Goethals toernooi. En op het Euro Iris Tournament in 2011 al toonde hij zijn kunnen. La Capital kon de toen 11-jarige Antonucci strikken voor een interview.

"Na de wedstrijd van Charleroi tegen Anderlecht, die we met 7-0 verloren, contacteerde Anderlecht mijn ouders omdat ze me naar Anderlecht wilden halen", aldus Antonucci.

"Ik ben een ambitieuze speler en voor mij geldt dat de collectieve prestaties primeren boven individuele. Mijn favoriete clubs zijn Anderlecht en in het buitenland AC Milan. Ik wil bijgevolg eerst slagen bij de eerste ploeg van Anderlecht vooral ik denk aan een andere club."

De ouders weigeren echter in te gaan op de aanbiedingen van de topclubs. "Mijn zoon is nog veel te jong. Hij blijft gewoon bij Anderlecht", aldus een nuchtere vader die vorige week nog gebeld werd door Chelsea.

Ook Jean Kindermans, hoofd van de jeugdopleiding, bevestigt het verhaal. Volgens hem willen topclubs de spelers zo vroeg mogelijk wegkapen omdat ze anders later miljoenen op tafel moeten leggen.

Purpleketje (Patrick) van de Franstalige redactie en kenner van de Anderlechtse jeugd, kent de speler maar al te goed. "Francesco is niet van de grootste maar een grote speler!"

Om in het oog te houden dus ... .


Foto: anderlecht-online.be (Purpleketje)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.