Vanden Stock verkiest nieuw stadion

ZATERDAG, 21 SEPTEMBER 2013, 14:07 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Roger Vanden Stock heeft zijn voorkeur uitgesproken om met Anderlecht in het nieuwe nationaal stadion te spelen. Dat vertelt hij tegenover het financiële dagblad L'Echo. Wel zal er mogelijks overheidssteun nodig zijn.


Met een kostprijs van 300 miljoen acht de voorzitter het niet mogelijk om voldoende privé-investeerders te vinden voor het project. Vanden Stock sluit echter niet uit dat de club toch zal investeren, ook al sloot Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws die piste uit.

De voorkeur van de voorzitter gaat uit naar naar een verhuis naar het nieuwe stadion. Het potentieel van Anderlecht wordt geschat op 40.000 à 45.000 bezoekers. Een uitbreiding van het huidige stadion levert maar 28.000 zitplaatsen op.

Pas in april 2014 zal de club een beslissing nemen of het zijn eigen stadion zal uitbreiden of het in zee stapt voor de bouw van het nieuwe nationaal stadion. Die datum is de deadline om bij de UEFA een bouwdossier in te dienen om als gaststad te kunnen optreden voor het EK in 2020.



anderlecht-online forum