Overzicht uitgeleende Anderlecht-spelers

ZONDAG, 22 SEPTEMBER 2013, 22:25 - Michaël

Een klein legertje Anderlecht-spelers kwam met de ploeg aan wie ze uitgeleend worden dit weekend ook in actie. Nathan Kabasele en Andreas Luckermans beten vrijdag de spits af in de Nederlandse tweede klasse.

Kabasele startte vrijdag met De Graafschap tegen Twente in de basis maar werd in de tweede helft gewisseld. Eindstand: 3-3

Luckermans kwam met Dordrecht in actie tegen Willem II. Hij speelde een uitstekende wedstrijd en kon verschillende keren dreigen. Helaas voor hem vonden zijn ballen de netten niet. Eindstand: 0-2.

Fernando Canesin Matos en Jordan Lukaku mochten zaterdag met Oostende aantreden tegen Gent. Canesin viel in de tweede helft in en speelde een overtuigende wedstrijd. Eerst haalde hij een bal van de lijn en behoedde Oostende zo voor een 2-0, nadien scoorde hij zelf de gelijkmaker: 1-1. Lukaku mocht een kwartier voor tijd invallen.

Michael Heylen verloor met Kortrijk met 2-0 van Lierse. De Anderlecht-speler startte in de basis en lag vaak aan het begin van de opbouw. Dom balverlies van Heylen zorgde bijna voor een 3-0, gelukkig was de doelman bij de pinken.

Feyenoord, met Samuel Armenteros, won zondagmiddag met 1-0 van FC Utrecht. Armenteros werd na een uur spelen gewisseld.

Dalibor Veselinović startte zondagavond in de basis bij Waasland-Beveren tegen Genk. Hij kon enkele keren dreigen maar zijn trappen misten kracht of gingen naast. Het duel eindigde scoreloos.

Mehdi Tarfi was niet op het veld terug te vinden bij Zulte Waregem tegen OH Leuven en moest tevreden zijn met een plek op de bank. Zijn ploeg won met 4-2 van de koeienschieters.