Van Holsbeeck beantwoordt vragen supporters

MAANDAG, 23 SEPTEMBER 2013, 15:23 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Via Twitter konden supporters van Anderlecht vragen stellen aan manager Herman Van Holsbeeck. Velen maakten van deze gelegenheid gebruik. De manager heeft ondertussen het laatste deel van de ingestuurde vragen beantwoord.


Waarom kreeg Mauves Army een sanctie? (zie nieuwsbericht) "Eerst en vooral wil ik Mauves Army bedanken voor de sfeer waarvoor ze al jaren zorgen. Ik denk dat in dit dossier onze stadiondirecteur te voortvarend geweest is in die zin dat hij het reglement tot op de letter heeft toegepast. Dus als je een tifo hebt, dan moet je dat normaal gezien aanvragen. Maar ik wil jullie nogmaals bedanken voor de steun en sfeer, ook in moeilijke momenten."

Wat is het standpunt van Anderlecht in het nationale stadion dossier? "De situatie is ingewikkeld. Het wordt in dit land steeds moeilijker om iets te bouwen. We hebben het hier over een mooi project. De nationale ploeg bewijst dat vele mensen zich nog Belg voelen. Als we dus de kans krijgen om hier aan deel te nemen, en de rentabiliteitsstudie bewijst dat het een goede zaak is voor Anderlecht, dan zou het niet verstandig zijn hier niet aan deel te nemen."

Wat betekent 'We are Anderlecht' voor Van Holsbeeck? "Deze drie woorden willen zeggen dat Anderlecht iets uitzonderlijks is. Ik denk dat we veel jaloezie opwekken. Op tien jaar tijd is Anderlecht steeds kampioen of heel dichtbij geëindigd. 'We are Anderlecht' is een cultuur, zowel op als naast het veld. Het heeft een zekere waardigheid. Het is altijd het beste willen zijn en dat gaan we nog 30 of 40 jaar proberen te zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.