Niet de eerste schorsing voor Mitrovic

DINSDAG, 24 SEPTEMBER 2013, 07:48 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Drie duels schorsing voor Aleksandar Mitrović wegens spuwen naar het Brugse publiek. De sanctie had erger kunnen zijn ware het niet dat er sprake is van verzachtende omstandigheden. Het publiek provoceerde namelijk de speler.


Was er geen sprake van provocatie, dan had de Serviër nog langer op de tribunes mogen plaatsnemen. De definitieve uitspraak volgt vandaag maar gisteren al liet de club weten dat ze de straf aanvaarden. Daar het om een schorsing van drie wedstrijden gaat en niet drie speeldagen mist de spits bijgevolg de duels tegen Eupen, Lierse en Kortrijk. Pas tegen Bergen op 18 oktober is hij er terug bij.

Drie duels schorsing is natuurlijk geen goed nieuws voor Anderlecht maar misschien komen ze toch niet zo ongelegen. De Serviër heeft de laatste twee maand amper rust gekend. Eens aan de kant blijven kan dus misschien in zijn voordeel zijn, toch op lange termijn. Langs de andere kant kan hij op deze manier geen matchritme opdoen voor het thuisduel tegen Olympiakos.

Het is trouwens niet de eerste rode kaart voor de speler. In augustus 2011, toen hij nog bij Teleoptik Belgrade speelde, mocht hij al eens na 42 minuten het veld verlaten. En ook vorig jaar in november met Partizan in de Europa League kon hij na een half uur vroegtijdig gaan douchen. En met de Servische U19 tegen Frankrijk werd hij ook al eens vroegtijdig van de grasmat gestuurd.

Door de schorsing van Aleksandar Mitrović zal Dennis Praet in de competitie weer als middenvelder mogen aandraven en wordt Matias Suarez terug uitgespeeld als diepe spits. Frank Acheampong en Masimo Bruno mogen de flanken dan voor hun rekening nemen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.