Anthuenis: "Bestuur panikeert niet snel'

DINSDAG, 24 SEPTEMBER 2013, 08:37 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Aimé Anthuenis kent het Anderlechtse huis als ex-trainer natuurlijk goed. Tegenover de Franstalige krant L'Avenir vertelt hij dat het bestuur alvast niet snel panikeert maar dat Anderlecht nog tegenslagen zal moeten verwerken.


"Niemand was op zijn niveau tegen Brugge, daarentegen speelde Club zijn beste wedstrijd van het seizoen", aldus Anthuenis terugblikkend op de 4-0 nederlaag.

"Ze hebben bij Anderlecht gehoopt dat Luka Milivojevic Lucas Bigla snel kon doen vergeten, helaas zijn ze hierin mis. Net als bij de anderen moeten we ook met hem geduld oefenen. Het is nog te vroeg om te spreken of de transfer van Milivojevic een succes was of een mislukking."

"Maar je moet weten, het bestuur panikeert niet zo snel. En het systeem van Play-offs zal Anderlecht dit keer helpen. Zonder de halvering van de punten waren de negen punten achterstand op Standard een ware catastrofe."

"Ik zou aan John van den Brom aanraden om voort te blijven bouwen met dit team en het vertrouwen in zijn spelers te behouden. Hij kan rekenen op jongens als Youri Tielemans en Frank Acheampong en onregelmatigheid is nu eenmaal kenmerkend voor jonge teams. Ze zullen nog wel tegenslagen moeten verwerken."



anderlecht-online forum