VDB: "Alles valt nog niet in de plooi"

WOENSDAG, 25 SEPTEMBER 2013, 07:35 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Amper 15 punten op 24, Anderlecht heeft al betere competitiestarts gekend en dat beseft ook John van den Brom maar al te goed. De Nederlander maakt zich ongerust, vooral dan over de vele doelpunten die Anderlecht slikt.


Van den Brom noemde verschillende namen van wie hij vond dat ze tijdens de wedstrijd tegen Brugge niet voldoende verantwoordelijk hadden genomen. "Proto, Gillet, Kljestan, ... . Zij moeten de organisatie bewaken."

Is Anderlecht dan te ver gegaan in de verjonging en had hij bepaalde sterkhouders, zoals Milan Jovanovic, toch een nieuw contract moeten aanbieden? "Toen Biglia vertrok zijn we op zoek gegaan naar een vervanger. We kamen uit op Luka Milivojevic daar er geen echte vergelijkbare types beschikbaar waren. En wat betreft Jovanovic, we misschien venijn. We hebben ons gewoon laten afslachten tegen Brugge in plaats van te kiezen voor strijd en mentaliteit."

Van den Brom denkt alvast ook na of het wel een goed idee was om Guillaume Gillet aanvoerder te maken van de groep. "Als veldspeler was Gillet de beste kandidaat maar als hij inderdaad door de extra druk minder begint te presteren, dan moet ik die band aan iemand anders geven." En druk, dat voelt ook Van den Brom zelf. Met vier thuismatchen op rij kan Anderlecht en ook de coach zich bewijzen, dit te beginnen tegen Eupen deze avond.

De vraag die gesteld kan worden is of de coach de lat niet te hoog legt voor deze jonge groep. "Met Anderlecht moet je altijd voor de titel gaan, het duurt gewoon langer vooraleer alles in de plooi valt. Maar zeggen dat we geen titelkandidaat meer zijn, daar is het nog te vroeg voor", besluit de trainer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.