Uitstekend debuut Wasilewski bij Leicester City

WOENSDAG, 25 SEPTEMBER 2013, 09:35 - rscanieuws

Acht dagen na het tekenen van zijn contract heeft Marcin Wasilewski zijn debuut mogen maken bij zijn nieuwe club Leicester City. In de League Cup werd het 2-1 tegen Derby County.

Leicester-coach Pearson voerde maar liefst acht wijzigingen door i.v.m. de vorige competitiewedstrijd. Zo kreeg Marcin Wasilewski voor de allereerste keer een basisplaats bij de 'Foxes'

De ervaring van Wasilewski liet zich al meteen spreken in de eerste helft. Zo voorkwam hij met een tackle in de 23ste minuut dat Derby-aanvaller Bryson tot scoren kwam.

Derby County had echter meer overwicht in de eerste helft en tien minuten later was het dan toch raak, Martin scoorde de 0-1 voor de bezoekers. Met die stand gingen we de rust in.

Leicester voerde enkele wissels door tijdens de rust en die rendeerden meteen. De thuisploeg kwam met een ander gezicht uit de kleedkamer en een kwartier voor affluiten viel de verdiende gelijkmaker met een spectaculaire vrije trap van Knockaert.

Leicester ging door op zijn elan en drie minuten later legde Drinkwater (ik verzin het niet) de 2-1 in het mandje. Derby moest nu komen, maar met een uitstekende Wasilewski hield de thuisploeg goed stand.

Wasilewski liet gisterenavond zien dat hij nog steeds op een hoog niveau kan voetballen. Met zijn ervaring en kracht is hij vast en zeker een versterking. Leicester staat momenteel derde in de Championship (Engelse tweede klasse) en heeft met Wasyl zeker een troef om de promotie naar de Premier League te bewerkstelligen.