Van den Brom "Kater is weggespoeld"

DONDERDAG, 26 SEPTEMBER 2013, 07:32 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

7-0, het was misschien wat overdreven gisteren tegen Eupen maar het belangrijkste was toch de overwinning om zo terug vertrouwen te tanken. Dat beseft ook trainer John van den Brom na de bekerwedstrijd.


"Ik heb inderdaad een reactie gezien, we hebben overtuigend gespeeld, goed gevoetbald, mooie goals gemaakt. Dit is de enige manier om de kater tegen Club Brugge te verwerken", begint de coach.

Paars-wit kwam tegen Eupen binnen vijf minuten al op voorsprong. "Hoe langer een doelpunt uitblijft, hoe meer je tegen jezelf gaat spelen. Het eerste doelpunt viel al na vier minuten, de tweede volgde snel. Je ziet dan dat er een last van de spelers is en ze vrijuit gaan voetballen."

Even leek het er op dat Anderlecht voor de dubbele cijfers ging. "Tijdens de rust had ik gezegd om nog voor vier doelpunten te gaan want vaak gaat de tweede helft, als je met zo een grote voorsprong gaat rusten, minder goed. Maar ik had een groep die heel gretig was. Ik had jongens die niet veel spelen en die vechten voor hun plaats. Daarom was het voor hen wat makkelijker om die tweede helft aan te vangen en door te gaan. Ik heb ze na de wedstrijd een compliment gegeven, vooral over de tweede helft."

Ook de Leuvenaar Dennis Praet mocht nog eens aandraven. "Dennis was vandaag de beste man op het veld. Hij was heel erg aanwezig, veel arbeid geleverd. Maar doordat deze ploeg nu zo goed gespeeld heeft, maken ze het me wel moeilijk voor de volgende wedstrijd."

De eerste wedstrijd van vier thuisduels is alvast binnen, nu komen er natuurlijk drie andere tegenstanders waaronder Olympiakos. "We hebben een relatief mooi programma en het is een groot voordeel dat we de komende wedstrijden thuis spelen. We moeten er van profiteren, eerst zondag tegen Lierse maar nadien heb je weer een hele belangrijke wedstrijd in de Champions League. Maar ik heb vanavond gezien dat er heel wat spelers aan de deur liggen te kloppen om te kunnen spelen."

Is de beker dan een doel voor Anderlecht? "Elke prijs is een prijs en je moet er altijd voor spelen. Vorig jaar gingen we er in de halve finale uit na strafschoppen, we willen nu minstens zo ver geraken."

En ja, Anderlecht kon nog eens een strafschop in de netten trappen. "Geweldig hé. Ook dat is goed, hij was getrapt met overtuiging en daar hou ik altijd van. Die kan je ook missen maar daar heb ik dan minder moeite mee dan een slap balletje."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.