Dendoncker: middenveld of verdediging?

VRIJDAG, 27 SEPTEMBER 2013, 15:31 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Leander Dendoncker tekende gisteren nog een contract tot 2016 en mocht tegen Eupen ook al eens proeven van een bekerwedstrijd. Hij eindigde de wedstrijd naast Bram Nuytinck als centrale verdediger.


Maar wat is nu de juiste positie van Dendoncker? Op de officiële website van Anderlecht wordt hij voorgesteld als middenvelder. Maar, tijdens de schorsing van Cheikhou Kouyate in de eerste twee competitie-wedstrijden, heeft John van den Brom gesuggereerd dat hij de ideale vervanger is van Kouyaté. Uiteindelijk kreeg Chancel Mbemba de voorkeur.

Het is al enige tijd duidelijk dat de plaatsen in het middenveld duur verkocht worden en ze worden alleen maar duurder nu Dendoncker aan de deur komt kloppen. Mogelijks wordt de speler in de toekomst meer uitgespeeld als centrale verdediger om hem op deze manier meer speelminuten te gunnen. En wie weet om een eventueel vertrek van Kouyaté in de wintermercato op te vangen.

Jean Kindermans is alvast overtuigd dat Dendoncker een middenvelder is. John van den Brom blijkt echter een andere mening te hebben ... .



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.