"Kawaya heeft enorm veel potentieel"

VRIJDAG, 27 SEPTEMBER 2013, 15:51 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Andy Kawaya mocht tegen Eupen proeven van het gras in het Constant Vanden Stock-stadion. Jean Kindermans was alvast onder de indruk. "Hij was totaal niet verlamd toen hij mocht invallen", aldus Kindermans in La Dernière Heure.


"Hij wilde soms wel wat dingen forceren maar dat is niet erg. Deze invalbeurt is voor hem meer meer waard dan tien wedstrijden bij de beloften."

"Hij heeft enorm veel potentieel", gaat Kindermans verder. "Hij zoekt altijd de beslissende actie op en kan zeer creatief met de bal omgaan. Het meest interessante is dat we er van overtuigd zijn dat er nog veel ruimte is voor verbetering, zowel technisch als fysiek."

"We hebben hem twee jaar geleden weggeplukt bij Brussels. We waren op slag verliefd op deze jongen en hebben absoluut geen spijt. Daarom ook tekende hij een profcontract toen hij 16 was. Hij leert snel, al moet ik toegeven dat ik verbaasd was om hem zo snel bij de eerste ploeg te zien."

"Maar hij heeft nog een lange weg af te leggen. Dit was maar een bekerwedstrijd tegen een ploeg uit tweede klasse", besluit Kindermans.

Kawaya zal gewoon bij de U21 blijven trainen maar zal ook regelmatig bij de eerste ploeg op het trainingsveld terug te vinden zijn.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.