Jeugdbeleid werpt vruchten af

VRIJDAG, 27 SEPTEMBER 2013, 17:08 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De beslissing van Anderlecht om meer in te zetten op de eigen jeugd begint duidelijk zijn vruchten af te werpen. Als supporters hebben we meer en meer de kans om de jonge snaken aan het werk te zien in de eerste ploeg.


Het was ooit anders maar nu krijgen de eigen opgeleide spelers voorrang op buitenlandse. Na Dennis Praet en Massimo Bruno duikt er alweer een nieuwe generatie op. Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Andy Kawaya hebben al de kans gehad om met de eerste ploeg mee te spelen. Sterker nog, in de Beker van België heeft Anderlecht maar liefst zeven eigen opgeleide spelers opgesteld!

Ook in het voetbal heeft geld het overgenomen van het sportieve. In België, waar de middelen veel beperkter zijn dan in de andere Europese landen, wordt de opleiding van eigen jongeren aldus belangrijker. En dat hebben Anderlecht, Gent en Standard maar al te goed beseft.

Clubs als Barcelona en Dortmund rekenen voor de 100% op hun jeugd en het minste wat we kunnen zeggen is dat ze sportief overtuigen. Helpt dit nieuwe beleid Anderlecht om terug de top te bereiken?



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.