"Aanvoerdersband brengt geen extra druk"

ZATERDAG, 28 SEPTEMBER 2013, 12:41 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

In juli verkoos John van den Brom Guillaume Gillet als nieuwe aanvoerder van de ploeg. Deze week stelde de trainer zich de vraag op Gillet de extra druk als aanvoerder wel aan kan. Gillet zelf vindt dat er geen extra druk is.


"Deze band brengt absoluut geen extra druk met zich mee. Integendeel, het motiveert me net. Mijn mindere vorm heeft dus niets met de aanvoerdersband te maken. Het is niet omdat ik kapitein ben dat ik 40 wedstrijden exceptioneel zal presteren", aldus Gillet tegenover de Franstalige krant L'Avenir.

Hoe komt het dan dat de speler in een mindere vorm is? "Het begin van een seizoen is vaak moeilijk voor mij. Ook dat de ploeg nu zijn ups en downs kent helt niet echt om mijn goede vorm te vinden. De komende drie thuiswedstrijden komen perfect op tijd om de machine te starten. Drie nederlagen in acht wedstrijden is echt te veel maar dankzij de Play-offs is er nog niets verloren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.