Hoe is het met Lukas Marecek?

ZATERDAG, 28 SEPTEMBER 2013, 14:59 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Midden augustus trok Lukáš Mareček definitief naar Sparta Praag waar hij een contract voor drie seizoenen ondertekende. We stelden ons de vraag hoe het met de Tsjech gaat.


Op 19 augustus werd officieel bekend gemaakt dat Marecek een contract voor drie jaar ondertekend had bij de Tsjechische club. Hij trainde wel al enkele dagen mee maar moest nog even geduld hebben vooraleer hij zijn handtekening kon plaatsen.

Marecek moest zich in het begin tevreden stellen met een plek op de bank. Pas een maand na zijn komst, op 16 september tegen Znojmo, mocht hij voor de eerste keer in de competitie het veld op dankzij een invalbeurt in de tweede helft. Praag won met 0-2.

De volgende wedstrijd, tegen FC Slovácko, was hij niet in de selectie terug te vinden. De middenvelder kampte met een lichte knieblessure. Wel stoomde de club hem klaar voor de bekerwedstrijd tegen FC Tescoma Zlín. Die wedstrijd speelde hij zonder moeite volledig uit. Sparta won en stoot zo door naar de volgende ronde.

De ex-Anderlecht-speler kon wel al zijn doelpunt meepikken bij Sparta, weliswaar in een vriendschappelijk wedstrijd begin september tegen Slovan Bratislava. Marecek schoorde een prachtig doelpunt met het hoofd, het enige van de match trouwens. Dat doelpunt is hier (50e second) te bekijken.

Praag doet het niet slecht in de competitie, met negen speeldagen achter de rug staat het aan de leiding van het klassement in de Gambrinus liga, en dit met 25 punten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.