Droomkwintet gemiddeld 19,89 jaar

ZATERDAG, 28 SEPTEMBER 2013, 20:43 - rscanieuws
Anderlecht-Online No Image Found

In de negende speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt Anderlecht morgen Lierse. Het wordt vooral uitkijken naar de prestaties van Praet en Tielemans die opnieuw het vertrouwen van de trainer zullen krijgen.


De afgelopen weken liepen zeer moeizaam en daardoor besliste Anderlecht-trainer Van Den Brom om Youri Tielemans en Dennis Praet een kans te geven in het bekerduel tegen Eupen. De youngsters grepen hun kans en lieten zien wat ze werkelijk in hun mars hebben.
Van den Brom bevestigde gisteren op de persconferentie de goede prestaties van Praet en Tielemans en was zodanig onder de indruk dat hij de twee opnieuw een basisplaats gunt tegen Lierse.

Zo komt dus voor het eerst het 'droomkwintet' aan de aftrap: Tielemans, Praet, Acheampong, Bruno en Suárez. Techniek, vista, snelheid, kortom een vijftal waar menig (Europese) club jaloers op kan zijn.

Wij berekenden dat dit kwintet een gemiddelde leeftijd heeft van amper 19,89 jaar! Suárez is de ancien van het gezelschap met 25 jaar, maar dat belet niet dat het gemiddelde cijfer onder de 20 jaar zakt.

Het wordt zelfs nog hallucinanter als je Suárez door Mitrovic vervangt (wat theoretisch en praktisch zeker mogelijk is). De gemiddelde leeftijd zakt dan naar 18,76 jaar!

Anderlecht trekt de kaart van de jeugd en dat is dus duidelijk merkbaar in de cijfers. Resultaten boeken is misschien een moeilijk verhaal voor dit team, maar van één zaak kan je zeker zijn: dit team heeft de toekomst.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.